Ce sunt certificările ISO?

Dacă aveți propria dumneavoastră companie, mai mult ca sigur că ați auzit deja de certificările ISO. Dar ce sunt mai exact? Acestea reprezintă standarde internaționale de calitate, puse la punct de ISO (Organizația Internațională de Standardizare), care atestă eficiența, siguranța și calitatea serviciilor puse la dispoziție de către o firmă.

Certificările ISO au fost gândite pe mai multe domenii, în funcție de activitatea fiecărei firme și fiecare dintre acestea vine cu propriile standarde și cerințe. Printre cele mai comune standarde de calitate s-ar număra certificarea ISO 9001 (pentru sistemul de management al calității), certificarea ISO 14001(pentru sistemul de management al mediului) sau ISO 27001 (pentru siguranța datelor), dar lista continuă pentru specificul fiecărui domeniu.

 

Unde sunt cerute certificările ISO?

Indiferent de domeniul de activitate al firmei dumneavoastră, certificările ISO sunt cerute în special dacă doriți să colaborați cu companii mari sau multinaționale. Un bun exemplu ar fi dacă vreți să colaborați cu hypermarket-uri. Aceste companii cer minimum ISO 9001 în formularele de evaluare pe care le folosesc pentru furnizori.

Un alt sector în care veți avea nevoie de certificări ISO este acela al licitațiilor publice. Dacă doriți să luați parte la acestea este absolut obligatoriu să aveți cel puțin ISO 9001. În lipsa acestor standarde de calitate, accesul la multe din proiectele venite din licitații publice este practic închis.

Standardele ISO mai sunt necesare pentru autorizațiile la Primărie, în domeniul DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare), în distribuția dispozitivelor medicale și multe altele.

 

Ce este o certificare ISO transporturi și unde se cere?

Pentru firmele care se ocupă cu distribuția mărfii, o certificare ISO transporturi este o necesitate în multe cazuri indispensabilă. Din câte se pare, foarte mulți transportatori au recunoscut că înaintea semnării unui contract de colaborare, majoritatea expeditorilor întreabă care este tipul de certificare pe care-l dețin.

Alte certificări au ca scop evaluarea stării și a fiabilității transporturilor. Printre acestea se numără ISO 28000.

Aceste certificate ISO pentru transporturi sunt o confirmare a credibilității și calităților puse la dispoziție de către transportator. Certificările pot avea în vedere câteva aspecte esențiale ce țin de:

 • îmbunătățirea siguranței lanțului de aprovizionare;
 • fluxul și siguranța mărfii;
 • simplificarea procedurilor vamale și de control;
 • managementul informației;
 • limitarea pierderilor în lanțul de aprovizionare;
 • și altele.

 

De ce să obțineți o certificare pentru transporturi?

Așa cum am mai spus, din ce în ce mai mulți expeditori solicită cel puțin un tip de certificare pentru transporturi, deci dacă activați în acest sector, obținerea acestor standarde de calitate devine un demers obligatoriu.

O parte din operatorii de transporturi dețin mai multe certificări care practic se completează una pe cealaltă, pentru a putea colabora cu cât mai mulți clienți din industrii variate. După cum se poate observa, competiția pe piață este destul de mare, iar lipsa acestor certificări poate fi un real handicap.

O certificare ISO in domeniul transporturilor este necesară cu atât mai mult dacă aveți în vedere participarea la licitațiile publice, despre care am vorbit și în paragrafele anterioare. Aceste licitații oferă accesul la proiecte importante și avantajoase, așa că ar fi păcat să vă limitați accesul la ele, mai ales în condițiile în care obținerea standardelor de calitate se face destul de ușor.

 

Serviciile noastre pentru certificările pentru transporturi

Aici intervenim noi, pentru a vă ajuta să obțineți o certificare ISO transporturi. Acesta este un segment de piață destul de solicitat, unde competiția este mare, deci este cu atât mai important să vă păstrați la înălțime.

Din 2009 și până în prezent am colaborat cu mai bine de 1.000 de firme de transport pentru obținerea certificărilor ISO, iar actualmente suntem lideri de piață pe domeniu, cu cea mai mare creștere de clienți noi. Mai jos am enumerat cativa din clientii nostri:

Alex International

Anasped

Bled Trans

Bon Trans

Burlacu Trans

CDI Transport

Euroluc Trans

Interconst 2005

La Maritec

Orzan Spedt

Ost Transport

Rilvan Serv

Szinker

Truck Supply Europe

Ale Teo Agabaritice

Expres Transport SA

Add Vice Motors

Dantranslogistic

Santera Trans

Transpecial Moving

Exmitiani

L-Tranzit Impex

Landis Impex

Navlomar Maritime

 

Domeniile de activitate în care operează firmele pe care le-am asistat în obținerea certificărilor ISO sunt:

 • comerț;
 • producție;
 • curățenie;
 • pază;
 • construcții;
 • instalații;
 • proiectare;
 • servicii DDD;
 • fabricare;
 • alimentație;
 • consultanță;
 • service;
 • IT;
 • transporturi;
 • colectare deșeuri;
 • și altele.

Câțiva dintre clienții noștri sunt Romcim SA, Avia Motors, Kanal D, BTD Construct & Ambient, Meridian Leasing, Deloitte, Grup Editorial Litera, Yalco Romania, Hidro Salt B 92, Integra Guard, Bidepa Logistics și mulți alții.

Obținerea unei certificări ISO pentru transporturi se face urmând o serie de proceduri standard, menite să regleze și optimizeze procesele interne ale firmei

Noi vă stăm la dispoziție pentru a vă ajuta să urmați corect acești pași și a implementa operațiunile necesare pentru a garanta succesul demersului de obținere a certificării ISO pentru transporturi. În plus, vă punem la dispoziție și colaboratori pentru servicii conexe, de exemplu pentru partea birocratică pe sectorul de achiziții publice (pentru licitațiile publice), pentru obținerea autorizațiilor de mediu și altele. Specialiștii noștri vă vor consilia pe domeniul dumneavoastră de activitate.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre obținerea certificării ISO pentru transporturi, precum și pentru tarifele pe acest serviciu, contactați-ne cu încredere și CEREȚI OFERTA. O să vă răspundem în cel mai scurt timp.