Ce sunt certificările ISO?

Pentru deținătorii de companii, certificările ISO nu mai sunt cu siguranță un mister, dar acest lucru nu înseamnă că toate firmele sunt certificate. Dar ce sunt acestea mai exact? Certificările ISO reprezintă standarde implementate de ISO (Organizația Internațională de Standardizare), ce atestă eficiența unei companii, cât și calitatea produselor și/sau serviciilor pe care le pune la dispoziție.

Standardele ISO au fost puse la punct pentru a acoperi mai multe domenii de activitate, așadar fiecare vine cu propriile cerințe. Cele mai comune sunt ISO 9001 pentru sistemul de management al calității sau ISO 27001 pentru siguranța datelor, dar totul ține de domeniul în care activează firma dumneavoastră. Există standarde specifice care vă vor ajuta să îmbunătățiți procesele interne pentru eficiență maximă în zona dumneavoastră de interes.

 

Unde sunt solicitate certificările ISO?

Una dintre principalele întrebări atunci când vine vorba despre obținerea certificărilor ISO este legată de necesitatea lor. Mai exact, unde se cer aceste certificări?

Standardele ISO sunt cerute în mod expres dacă doriți să participați la proiectele venite prin licitații publice. Pentru a participa la acestea, trebuie să aveți cel puțin ISO 9001. Fără acest standard, nici măcar nu aveți acces la licitații.

Un alt sector este cel de colaborări cu multinaționale sau companii mari, un bun exemplu fiind hypermarket-urile. Multinaționalele cer și ele cel puțin ISO 9001, lucru specificat în formularele de evaluare folosite pentru furnizori.

Certificările ISO mai pot fi necesare în cazul autorizațiilor la Primărie, în domeniul DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare), pe sectorul distribuției de dispozitive medicale și multe altele.

 

Ce este o certificare ISO instalații și unde se cere?

O certificare ISO instalații este necesară pentru firmele care activează în domeniu. Acest standard este o atestare a eficienței și profesionalismului companiei, lucru care constituie un mare avantaj în fața competiției, dar și o garanție pentru eventualii clienți.

Există multe certificări în sectorul instalațiilor, de exemplu certificările ISO pentru atestare ANRE.

Acest tip de certificări sunt cerute cu precădere pentru companiile ce activează în domeniul instalațiilor electrice, dar și pentru cele care se ocupă cu instalațiile termice, de ventilație, de climatizare și altele.

O certificare ISO 9001 pentru instalații poate să meargă mână în mână cu alte certificări, de exemplu ISO 14001 si ISO 45001. Avantajele pe care le pot aduce aceste atestări sunt:

 • îmbunătățirea proceselor interne ale firmei;
 • sporirea siguranței la locul de muncă;
 • eficientizarea procedurilor de realizare a proiectelor de instalații;
 • credibilitate sportiă în fața clienților;
 • competitivitate pe piață;
 • alocarea eficientă de resurse;
 • și altele.

 

De ce să obțineți o certificare ISO pentru instalații?

Motivele pentru care ați dori să dețineți o certificare ISO instalații sunt numeroase. În primul rând, aceste certificări sunt obținute prin urmarea unor proceduri specifice care au ca scop optimizarea proceselor interne ale companiei dumneavoastră, ceea ce va duce automat la o eficiență sporită. Cu alte cuvinte, în urma acestei proceduri veți avea de câștigat în primul rând o mai bună funcționare a firmei.

În al doilea rând, din ce în ce mai multe firme sunt atestate ISO, ceea ce înseamnă că această procedură devine o necesitate dacă doriți să păstrați relevanța și competitivitatea pe piață. Certificările ISO reprezintă o confirmare a eficienței și calității serviciilor pe care le pune la dispoziție firma dumneavoastră, deci sunt ca o carte de vizită în fața potențialilor clienți.

Așa cum am mai spus, standardele ISO sunt cerute atunci când vine vorba de proiecte publice, precum cele scoase la licitațiile publice. Dacă nu dețineți cel puțin ISO 9001, participarea la aceste licitații este practic imposibilă la multe din ele, ceea ce înseamnă că puteți pierde posibile oportunități foarte avantajoase. Iar acestea sunt doar câteva exemple pentru utilitatea atestărilor ISO.

 

Serviciile noastre pentru certificările pentru instalații

Dacă doriți să faceți demersul pentru a obține o cerificare ISO instalații, vă stăm la dispoziție cu serviciile noastre.

Avem o experiență pe piață din 2009, timp în care am colaborat cu mai bine de 1.000 de firme de instalatii în vederea obținerii certificărilor ISO. Mai jos regasiti cativa din clientii nostri:

Kreativ

Aleco Group

Audiotech

Ventsys Instal

Abau Tehnik

Breeze Hvac

Paradox

Superklima Instalatii

Aliz Instal

Building Permits Services

Frigobonn

JAR Termogaz

Schlicht.Ing

Colectrotechnik

Eurosolar

Romgrup Instal Construct

Instal Sting 99

R & V Instal Brașov

Windaco Resources

Sevati Impex

Consus Electric

Solution Von Hermannstadt

ESAP Instal

Multiplex Clima Company

 

În prezent suntem lideri de piață pe domeniu certificarilor ISO, cu cea mai mare rată de creștere a noilor clienți. Printre domeniile de activitate ale firmelor clienților noștri se numără:

 • comerț;
 • producție;
 • curățenie;
 • pază;
 • construcții;
 • instalații;
 • proiectare;
 • servicii DDD;
 • fabricare;
 • alimentație;
 • consultanță;
 • service;
 • IT;
 • transporturi;
 • colectare deșeuri;
 • și altele.

O parte dintre clienții noștri sunt Romcim SA, Avia Motors, Kanal D, BTD Construct & Ambient, Meridian Leasing, Deloitte, Grup Editorial Litera, Yalco Romania, Hidro Salt B 92, Integra Guard, Bidepa Logistics și mulți alții.

Pe lângă ajutorul pe care vi-l oferim în procedura de obținere a certificărilor ISO vă punem la dispoziție și o serie de colaboratori specializați pe diverse domenii de activitate, care vă pot oferi consiliere și ajutor pentru servicii conexe, cum ar fi partea birocratică pe sectorul de achiziții publice (pentru licitațiile publice), pentru obținerea autorizațiilor de mediu și altele.

Pentru mai multe detalii despre obținerea certificării ISO pentru instalații și pentru tarifele noastre, nu ezitați să ne contactați și să ne CEREȚI